Duurzaam ondernemen, wat betekent dat voor Blend New Day?

Als centraal motto hebben we “gezond leven een stukje makkelijker maken”. Dat betekent voor ons, dat onze producten altijd biologisch en goed voor je zijn. We baseren onze producten op de groente en fruit welke de natuur ons levert. Het is dus logisch dat we ons bedrijf willen runnen met respect voor de natuur, dat is voor ons belangrijker dan de laagste kostprijs.

Bij alle onderdelen van ons productieproces proberen we dan ook de meest “duurzame” oplossing te kiezen.

  • We hebben bewust gekozen voor een zo licht mogelijk flesje, want dit is duurzamer. We besparen hiermee maar liefst 50% pet. Doordat er minder pet gerecycled moet worden, wordt er ook weer bespaard op fossiele grondstoffen èn is er een vermindering van CO2 uitstoot. De consequentie is wel dat een flesje indeukt wanneer deze ontdooid wordt, maar dit weegt niet op tegen de lasten m.b.t. het milieu. Daardoor is een ‘deukje’ toch gewoon leuker!
  • Waarom geen glas? Een glazen flesje blijkt uit de praktijk minder duurzaam te zijn, omdat er heel veel energie nodig is om het te maken. Daarnaast kost transport en recyclen teveel energie om het duurzamer te maken dan een pet fles (uiteraard BPA vrij)
  • De kartonnen doos bestaat uit gerecycled karton.
  • Energieverbruik; Voor het produceren en invriezen van onze sappen maken we gebruik van elektriciteit. Na zonnepanelen te hebben afgewogen kwamen wij tot de conclusie dat dit nooit voldoende zou zijn om ons groene stroom te voorzien. Nu kwamen wij via Pure Energie bij de mogelijkheid om een windmolenpark “te adopteren”. Hiermee is het voor ons mogelijk om herleidbare groene windenergie in te kopen. Voor ons de ideale oplossing, we krijgen nu onze stroom van Windpark Kloosterlanden in Deventer. 
  • Afval; Of eigenlijk restproducten. De pulp die resteert na het persen van het sap, gaat naar boer Johan, die het vezelrijke product aan zijn melkvee voert. Volgens hem levert dit voor het vee een verbeterde spijsvertering op. Onze eigen dieren smullen uiteraard ook van de heerlijke pulp!
Stel je vraag