Voed jouw gezonde darmbacteriën met dit gerecht!

15 februari 2021

Wil je nu ook een lekker recept met veel voeding voor je dikke darm bacteriën? Kijk dan eens hieronder! Lees ook ons blog over resistent zetmeel. Lauwwarme aardappelsalade voor 2 personen 250 gram sperziebonen 250 gram biologische krieltjes in de schil 3 eieren 2 sjalotten 2 el griekse yoghurt 3 tl mosterd verse kruiden  peterselie, dille … Continued

Voed jouw gezonde darmbacteriën met dit gerecht!

Wil je nu ook een lekker recept met veel voeding voor je dikke darm bacteriën? Kijk dan eens hieronder! Lees ook ons blog over resistent zetmeel.

Lauwwarme aardappelsalade voor 2 personen

250 gram sperziebonen

250 gram biologische krieltjes in de schil

3 eieren

2 sjalotten

2 el griekse yoghurt

3 tl mosterd

verse kruiden  peterselie, dille en bieslook 7 gram

zout en peper

Halveer de krieltjes en kook ze in 12 minuten gaar met schil

Kook de eieren hard

Dop de sperziebonen en halveer ze en kook ze totdat ze net beetgaar zijn, spoel ze dan af onder de koude kraan zodat ze niet na garen.

Snijd de sjalotjes fijn. Doe ze samen met 1 el witte wijnazijn, de vers gesneden kruiden, de griekse yoghurt en de mosterd in een kommetje en meng alles goed. 

Doe de aardappels en sperziebonen in een grote schaal en voeg de kruidenmayonaise toe en hussel het goed door elkaar. Snijd de eieren in kwarten en decoreer deze op de schaal. Bestrooi evt nog met wat zout en peper. Ter garnering kun je ook nog wat tuinkers of geroosterde zonnebloempitten gebruiken.

Een heerlijke lauw warme salade met veel gezonde vezels voor je dikke darmbacterien. Enjoy!

Stel je vraag