25 jun 14:41

Vitamine E en C: Het Gouden Duo in zonbescherming van binnenuit!

Vitamine C en vitamine E zonbescherming binnenuit

Terwijl we genieten van het heerlijke zomerweer, is het cruciaal om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Naast het gebruik van zonnebrandcrème, kunnen we onze huid ook van binnenuit beschermen. Vitamine E en C zijn een gouden duo in zonbescherming van binnenuit.

De Kracht van Vitamine E

Vitamine E is een vetoplosbare antioxidant die een essentiële rol speelt in de bescherming van onze huidcellen tegen schade door vrije radicalen, die ontstaan door blootstelling aan UV-stralen. Hier zijn enkele voordelen van vitamine E:

 1. Bescherming tegen UV-schade: Vitamine E helpt de huid te beschermen door vrije radicalen te neutraliseren, die ontstaan wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling.
 2. Huidherstel: Het bevordert het herstel van huidcellen en vermindert ontstekingen, wat helpt om zonnebrand en huidirritaties te verzachten.
 3. Hydratatie: Vitamine E heeft vochtinbrengende eigenschappen die helpen de huid gehydrateerd en soepel te houden, wat belangrijk is na blootstelling aan de zon.

De Kracht van Vitamine C

Vitamine C, een in water oplosbare antioxidant, werkt samen met vitamine E om de huid te beschermen en te herstellen. Hier zijn enkele voordelen van vitamine C:

 1. Collageenproductie: Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Dit helpt om de huid te herstellen en te vernieuwen na blootstelling aan UV-stralen.
 2. Bescherming tegen vrije radicalen: Net als vitamine E, neutraliseert vitamine C vrije radicalen en beschermt het de huidcellen tegen schade door de zon.
 3. Verhelderen van de huid: Vitamine C helpt pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtint, veroorzaakt door zonneschade, te verminderen en zorgt voor een heldere en stralende huid.

Het Synergetische Effect

Wanneer vitamine E en C samen worden ingenomen, versterken ze elkaars werking. Vitamine E helpt om de huidbarrière te beschermen en te herstellen, terwijl vitamine C zorgt voor een sterke ondersteuning van de huidstructuur door collageenproductie. Dit synergetische effect biedt een krachtige bescherming tegen UV-schade van binnenuit.

Vitamine E en C uit supplementen?

Om te profiteren van de voordelen van vitamine E en C, kun je onze hoogwaardige supplementen aan je dagelijkse routine toevoegen. Zo weet je dat je voldoende binnenkrijgt.

Ons Vitamine E Complex:

 • Bevat alle 8 vormen vitamine E (4 tocoferolen en 4 tocotriënolen)
 • Van natuurlijke oorsprong, géén synthetische vitamine E
 • Superieure opname door een uniek en gepatenteerd systeem

Onze liposomale Vitamine C:

 • Liposomaal verpakt; hierdoor tot wel 20 maal betere opname in ons lichaam
 • Hooggedoseerd zonder onnodige toevoegingen

Conclusie

Hoewel het gebruik van zonnebrandcrème onmisbaar blijft voor directe bescherming tegen de zon, kunnen vitamine E en C een waardevolle aanvulling zijn bij huidbescherming. Door deze antioxidanten in je dagelijkse routine op te nemen, kun je je huid van binnenuit versterken en beter beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dus, terwijl je geniet van de zonnige dagen, zorg ervoor dat je huid ook van binnenuit straalt!