PAD THAI MET KNOFLOOK GARNALEN

Recept

KLAAR IN: 30 min
PERSONEN: 2 MOEILIJKHEIDSGRAAD: makkelijk

Wat heb je nodig:

120 gram Thai rijst noodles (of vervang door courgette noodles, zie tip onderaan ?
1 liter kokend water
150 gram grote wok garnalen 5 teentjes knoflook

kokosolie om in te wokken
2 eieren
200 gram Thaise wokgroente

60 gram taugé

Voor de Pad Thai saus:

1 el tamarindepasta
2 el oestersaus
1 el sojasaus

1 theelepel vissaus
1 el palmsuiker of bruine basterd suiker

Voor de garnering:
1 el geroosterde pindanoten, fijngehakt 1 el gefrituurde uitjes
1 limoen
lente-ui
koriander

Hoe maak je het?

Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.

Meng dan alle ingrediënten voor de Pad Thai saus. Kluts nu de eitjes. Verhit twee eetlepels kokosolie olie in een wokpan op een hoog vuur. Hak 2 teentjes knoflook fijn en laat ze een minuutje bakken in de olie. Giet er vervolgens de geklutste eitjes bij en roer los. Doe het roerei in een kommetje en verhit opnieuw twee lepels kokosolie in de wok.

Bak nu gedurende 3 à 4 minuutjes de Thaise roerbakgroente aan op hoog vuur. Voeg nu de rijst noedels toe samen met de Pad Thai saus en als laatste het roerei.

Ondertussen heb je de rest van de knoflook fijn gesneden en verhit je 2 eetlepels kokosolie in de pan om de garnalen te wokken samen met de knoflook. Bak de garnalen al omscheppend op hoog vuur in 3-5 min. bruin. Schep ze uit de pan.

Verdeel de Pad Thai over twee borden en garneer met de pindanootjes, gefrituurde uitjes, lente-ui, koriander en limoen en knoflook garnalen.

กินอร่อย ; wat betekent eet smakelijk!

Tip: Wil je de noodles liever vervangen? Gebruik dan courgette noodles. Je kunt de courgettenoodles zelf maken met een spiraalsnijder of kant-en-klaar kopen bij een supermarkt. Pad thai is lekker om te eten als lunch of lichte avondmaaltijd. Restje over? Gebruik dit dan de volgende dag als lunch. Doe ik ook vaak! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! 

Ken jij deze voordelen al van een BALANSDAG ?