Herfstige pompoensoep

Voor deze heerlijke soep gebruiken wij de flespompoen. Deze smaakt heerlijk nootachtig en heeft een mooie structuur voor in de soep. Daarnaast is ie supergezond en je hoeft ‘m niet te schillen ;)!

Recept

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes verse koriander
  • 1/2 rode chilipeper of chilipeper uit de molen naar smaak
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/4 tot 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • kokosolie of olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Ontpit de flespompoen en ontdoe ‘m van het van beide kanten van het harde kontje. Snijd ‘m in vier gelijke delen en maak er dan partjes van.
  2. Snijd de rode peper in dunne reepjes en hak de koriander grof.
  3. Hak de uien en knoflook in grove stukken.
  4. Fruit de ui en knoflook op een middelmatig vuur in de olie tot de ui glazig wordt. Voeg de pompoenstukken toe en bak nog 2 minuten door minuut door.
  5. Doe de kruidenpoeders erbij en roer goed door, ruikt echt heeeeerlijk!
  6. Voeg dan de bouillon toe samen met de rode peper en de koriander en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  8. Haal ‘m van ‘t vuur en mix de soep met een blender tot een gladde massa.
  9. Voeg als laatste de kokosmelk toe en roer die er goed doorheen.
  10. En smullen maar ?