Raw Amandel Chocolade Sinaasappel taart

Wie wil dit nu niet, gezond taart eten! Wij zijn fan!

Recept

Wat heb je nodig: Eerste laag:

125g Medjool-dadels
125 gedroogde abrikozen 200 g walnoten

Vulling:

400 gram amandelmeel
240 ml kokosmelk
120 ml honing
75 g raw cacao poeder
1 theelepel amandel essence 1 theelepel kaneel
150gr kokosolie, vloeibaar
1 sinaasappel
1 limoen

Decoratie:

1 reep pure chocolade Raw cacao poeder Fruit naar keuze

Hoe we het maken:

Bedek de bodem van een ronde vorm (21 cm doorsnede) met bakpapier.
Verwijder de pit van Medjool-dadels en maal de dadels en de abrikozen een paar seconden in een keukenmachine
Voeg nu de walnoten toe en vermaal tot een korrelige plakkerige massa. Mochten de dadels te droog zijn waardoor de massa niet goed gaat plakken, kan je een drupje kokosolie toevoegen.

Verdeel deze massa over de bodem van de bakvorm en druk stevig vast. Ik gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel, zodat je een mooie gladde bodem krijgt. Zet deze alvast even in de vriezer.

Doe nu het amandelmeel in een keukenmachine en voeg vervolgens kokosmelk, honing, raw cacao poeder, kaneel, amandel essence toe. Maal in een paar minuten tot een gladde massa.

Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en snijd hem vervolgens doormidden om ook al het sap te gebruiken. Dit knijp je uit de sinaasappel boven de massa. Dit doe je ook met de limoen. Schil van de limoen niet, alleen het sap.

Voeg als laatste de vloeibare kokosolie toe aan de massa tot deze volledig is opgenomen.
Verdeel nu de amandel chocolade massa over de bodem van de taart en strijk het soepel met de achterkant van een lepel. Mocht je een klein zeefje hebben dan kan je de taart bestrooien met van raw cacao poeder die je eerst in het zeefje doet en daarna voorzichtig over de bovenkant van de taart verdeeld.

Zet de cake nu voor minimaal 4 uur in de vriezer zodat hij goed kan opstijven. Let op hij wordt dus niet gebakken!

Om de Amandel Chocolade Sinaasappel Taart helemaal af te maken smelt je au bain Marie de reep pure chocolade. Als deze mooi vloeibaar is geworden is het gereed om te gebruiken.

Leeg een stuk bakpapier op een snijplank en lepel de vloeibare chocolade uit het kommetje en maak er een mooi kunstwerkje van voor bovenop de taart. Die kan je rond maken maar wees zelf creatief.

Nadat jouw kunstwerk klaar is zet je deze met snijplank en al even in de vriezer zodat de chocolade goed kan uitharden. Dit is bewust met snijplank anders breekt alles. Nadat de taart goed is uitgehard leg je het chocolade kunstwerk er voorzichtig op. Fruit naar keuze erop en genieten maar.