Eiwitrijke tussendoortje!

18 november 2021

Muffins We kennen allemaal wel het bananenbrood maar wist jij dat je van hetzelfde beslag ook heerlijke muffins kunt maken? Voordeel is dat je ze een aparte topping kunt geven waardoor ze net een andere twist krijgen. Ingrediënten: 3 rijpe bananen 3 eieren 60 gr dadels zonder pit 50 gr amandel- of kokosmeel 100 gr … Continued

Eiwitrijke tussendoortje!

Muffins

We kennen allemaal wel het bananenbrood maar wist jij dat je van hetzelfde beslag ook heerlijke muffins kunt maken? Voordeel is dat je ze een aparte topping kunt geven waardoor ze net een andere twist krijgen.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 60 gr dadels zonder pit
  • 50 gr amandel- of kokosmeel
  • 100 gr havermeel (kun je ook zelf malen van havermoutvlokken)
  • 1,5 tl baking soda
  • sap van halve citroen
  • 2 el appelmoes
  • 50 gr sultana rozijnen
  • 2 scoops Proteïne shake
  • 60 gr gemengde noten/zaden (walnoot, chiazaad, lijnzaad, amandel, pecan, zonnebloempit, pompoenpit etc.)
  • topping; pecannoten, kokos, banaan, appel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170-180 graden. Breek de banaan in stukken en voeg de eieren, baking soda, citroensap en dadels toe. Mix het tot een gladde massa en roer vervolgens met een lepel de appelmoes, rozijnen, noten, zaden, havermeel en kokosmeel er door. Als het goed gemixt is, vul je de muffinvormpjes en voeg je eventueel een topping toe. Plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze af in 40 minuten. Kijk na 30 minuten even of de bovenkant niet te donker wordt. Leg er anders een stukje aluminiumfolie over. Check na 40 minuten met een prikker of de muffins goed gaar zijn.

Wil je ze invriezen? Laat ze dan goed afkoelen voordat je ze in de vriezer plaatst.

Smakelijk eten!

Stel je vraag