Proteïne Açai Bowl by Remko the Healthy Chef

17 maart 2022

Açai (Açaí, spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dankzij het hoge gehalte aan voedingsstoffen met een overvloed aan vitamines en mineralen is de açaibes een echte superfood. Probeer onderstaand recept voor een smaakvolle sensatie in je mond! Ingrediënten 2 personen … Continued

Proteïne Açai Bowl by Remko the Healthy Chef

Açai (Açaí, spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dankzij het hoge gehalte aan voedingsstoffen met een overvloed aan vitamines en mineralen is de açaibes een echte superfood. Probeer onderstaand recept voor een smaakvolle sensatie in je mond!

Ingrediënten 2 personen

  • 100 gr bevroren açai
  • 2 bevroren rijpe bananen in stukjes uit de vriezer
  • 300 ml kokosnoot drink
  • 4 medjoul dadels
  • 2 scoops Proteïne Shake
  • Topping: plakjes banaan, blauw bessen, granola

Bereiding

Haal 10 minuten van te voren de bevroren açai en de bananen uit de vriezer. Na de 10 minuten doe je alle ingrediënten en de ontpitte dadels in de blender (of staafmixer). Blend totdat het dik en romig is. Als het te dik is, kun je er nog een scheutje kokosmelk bij doen. Let op het moet een soort softijs achtige substantie worden. Schenk het geheel in een kom en doe de toppings erover heen. Eet smakelijk! (alternatief açai: smoothie fruit bij Jumbo)

Stel je vraag