Kip Masala

14 augustus 2021

Door gezonder en puurder te eten voed je je lijf met voedingsstoffen en dit is dé manier om iets aan je gewicht te doen. Afvallen door gezond te eten, niet crashen, maar investeer in de lange termijn. Met onze Slim & Healthy kuur leer je stap voor stap om puurder en gezonder eten te gaan … Continued

Kip Masala

Door gezonder en puurder te eten voed je je lijf met voedingsstoffen en dit is dé manier om iets aan je gewicht te doen. Afvallen door gezond te eten, niet crashen, maar investeer in de lange termijn. Met onze Slim & Healthy kuur leer je stap voor stap om puurder en gezonder eten te gaan eten. Als vanzelf schakel je over naar een natuurlijk eetpatroon dat het beste is voor je gewicht! Bekijk hier een heerlijk recept uit de manual.

Kip Masala voor 2 personen

Ingredienten:

  • 250 gr kipfilet
  • 1 grote ui
  • 200 gr sperziebonen
  • 1,5 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vastkokende aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 thl komijnpoeder
  • 1/2 thl chili poeder
  • 1 el masala specerijen
  • klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 150 gr zilvervliesrijst (of bloemkoolrijst)

Bereiding

Snijd de kip in grove stukken. Snipper de ui en knoflook, maak de boontjes schoon en breek ze. Schil de aardappel en snijd er grove stukken van. Kook de eieren.

Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de kipfilet even aan. Voeg de ui en knoflook toe. Laat dit enkele minuten meefruiten. Nu kunnen achtereenvolgens: de tomatenpuree, tomatenblokjes, alle kruiden, sperziebonen, aardappel en de kokosmelk worden toegevoegd. Laat het geheel zachtjes een half uurtje sudderen en roer af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de kip in diepe borden. Leg hierboven op een gesneden ei en serveer met (bloemkool) rijst.

Kcal 710 p.p.

Moeite om een gezonde leefstijl te hanteren? Wil je ook graag wat kilo’s kwijt? Chenk dan onze Slim & healthy leefstijlkuur!

Stel je vraag