28 mei 15:15

Het Geheim van een Gezonde Spijsvertering

Spijsverteringsenzymen opgeblazen buik

Waarom Suppletie met Spijsverteringsenzymen Handig Kan Zijn

Of je nu geniet van een uitgebreid diner of een snelle hap, je spijsvertering speelt een hele belangrijke rol in het opnemen van voedingsstoffen en het handhaven van je algehele gezondheid. Maar wat gebeurt er als je spijsvertering niet optimaal werkt? Je krijgt een opgeblazen gevoel, buikpijn of maagklachten. Dat is waar spijsverteringsenzymen en suppletie in het spel komen. In dit blog gaan we dieper in op wat spijsverteringsenzymen zijn, waarom ze belangrijk zijn en waarom het handig kan zijn om suppletie te gebruiken.

Wat zijn spijsverteringsenzymen?

Spijsverteringsenzymen zijn enzymen die ons lichaam produceert om te helpen bij de afbraak en vertering van voedsel. Elke soort enzym is gespecialiseerd in het afbreken van een specifiek type voedingsstof. De belangrijkste omvatten:

 • Amylase: Breekt koolhydraten af tot eenvoudige suikers zoals glucose.
 • Protease: Helpt bij de afbraak van eiwitten in aminozuren.
 • Lipase: Speelt een cruciale rol bij de vertering van vetten tot vetzuren en glycerol.

Waarom zijn spijsverteringsenzymen belangrijk?

Ze zijn essentieel voor een goede spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Als je lichaam niet voldoende enzymen produceert, kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals gas, opgeblazenheid, maagklachten en buikpijn. Bovendien kunnen onvoldoende afgebroken voedingsstoffen leiden tot voedingstekorten. Ze kunnen dus indirect ook invloed hebben op je gezondheid en uitstraling van de huid.

Waarom kan suppletie handig zijn?

Er zijn verschillende redenen waarom het handig kan zijn om spijsverteringsenzymen als supplementen te gebruiken:

 • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van spijsverteringsenzymen af, waardoor spijsverteringsproblemen vaker voorkomen.
 • Mensen met aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), galblaas verwijdering of coeliakie kunnen baat hebben bij enzymensuppletie omdat ze moeite hebben met de spijsvertering van bepaalde voedingsstoffen.
 • Ongezonde voeding: met veel verzadigde vetten en suikers zorgt voor een slechte spijsvertering
 • Inflammatoire huidaandoeningen: Een onevenwichtige spijsvertering kan ontstekingsreacties in het lichaam veroorzaken. Dit kan leiden tot huidaandoeningen, eczeem, psoriasis en acne.
 • Verbeterde opname: Sommige mensen gebruiken enzymensupplementen om de opname van voedingsstoffen te verbeteren, wat vooral handig kan zijn bij een onregelmatig eetpatroon.
 • Vermindering van ongemak: Suppletie met spijsverteringsenzymen kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals gas, opgeblazenheid, zuurbranden en maagklachten na een zware maaltijd.

Hoe gebruik je ons spijsverteringsenzymen supplement?

30 minuten voor de (zwaarste) maaltijd 1 capsule.

De voordelen van ons spijsverteringsenzymen supplement

 • Volledig plantaardig inclusief de capsule
 • Breed spectrum spijsverteringsenzymen
 • Geproduceerd middels fermentatie met behulp van schimmels

Deze enzymen zijn gecombineerd in één capsule vanwege de unieke eigenschappen van ieder enzym afzonderlijk, en vanwege het vermogen van de enzymen om optimaal samen te werken in het maagdarmkanaal.

Hierdoor verbetert de vertering van voedingsstoffen, waarmee deze beter beschikbaar komen voor opname. Door de betere opname van voedingsstoffen, verbeteren de processen in je lijf.

Conclusie

Spijsverteringsenzymen spelen een vitale rol in onze spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Als je spijsverteringsproblemen ervaart of denkt dat je baat zou kunnen hebben bij een verbeterde spijsvertering en voedingsstofopname, kan suppletie met spijsverteringsenzymen een handige optie zijn. Een gezonde spijsvertering is de sleutel tot een gezond en energiek leven.