25 apr 11:49

Herfst; boost je weerstand!

De herfst brengt vaak veranderingen in het weer met zich mee, waardoor ons lichaam meer vatbaar kan worden voor verkoudheden en griep. Het is dan ook essentieel om je weerstand goed op peil te houden of te boosten, zodat je volop kunt genieten van dit prachtige seizoen.
Gelukkig hebben we hier zelf veel invloed op wat voeding en leefstijl betreft!

Wist je dat ongeveer 70-80% van je weerstand in je darmen zit?

Waarom boosten van je weerstand in de herfst van cruciaal belang is

Weerstand is het vermogen van het lichaam om zich te verdedigen tegen ziekteverwekkers en schadelijke invloeden, zoals virussen, bacteriën en andere micro-organismen, om de gezondheid te behouden. Daarnaast maakt je lichaam zelf ook afweerstoffen aan, die er voor zorgen dat de weerstand voldoende blijft. Super belangrijk dus om je lichaam een handje te helpen om die weerstand op peil te houden of eens flink te boosten! Lees hieronder waarom een hoge weerstand zo belangrijk is.

 1. Weerstandsvermindering: De herfst gaat vaak gepaard met temperatuurdalingen en vochtigheid, wat kan leiden tot verzwakking van het immuunsysteem. Het versterken van je weerstand helpt je lichaam om zich beter te verdedigen tegen ziekteverwekkers.
 2. Verhoogde blootstelling: In de herfst brengen we meer tijd binnen door, wat de kans op de verspreiding van virussen en bacteriën vergroot. Het versterken van je immuunsysteem helpt om deze blootstelling beter te weerstaan.
 3. Energiebehoud: Met een sterke weerstand kun je je energieker en vitaler voelen, zelfs als de dagen korter worden en het weer kouder wordt. 
 4. Stress te verminderen: Een gezond immuunsysteem helpt je lichaam om stress beter te weerstaan en helpt je om je beter te voelen.

Tips voor een goede weerstand!

Een sterke weerstand ontstaat niet vanzelf, maar met de juiste zorg en aandacht kun je je immuunsysteem versterken. Lees hieronder wat je zelf kunt doen om je weerstand te verhogen of op peil te houden:

 • Versterk je darmflora: Je lichaam heeft dagelijks bepaalde vitamines, mineralen en antioxidanten nodig, waaronder vitamine A en C. Eigenlijk is de gouden regel; eet alle kleuren van de regenboog en varieer regelmatig door met de seizoenen me te eten! Zorg voor voldoende vezels; deze zijn super belangrijk; ze vormen een voedingsbron voor je goede darmbacteriën, zodat zij kunnen groeien. Onze psyllium husk is zo’n goede vezel! Daarnaast hebben wij ook spijsverteringsenzymen; deze spelen een cruciale rol bij de vertering van je voeding.
 • Drink genoeg (gezuiverd) water van kruidenthee. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter per dag zodat je lichaam alle voedingsstoffen goed door het lichaam kan transporteren en de afvalstoffen kan afvoeren.
 • Reinig je darmen met behulp van onze Chlorella ‘My Daily Detox’. Deze ontgift, ondersteunt je lever, verbetert je weerstand en voedt eveneens je darmflora. Afvalstoffen worden op deze manier extra goed afgevoerd.
 • Beweeg voldoende. Minimaal 30 minuten per dag stevig wandelen zorgt er al voor dat het bloed goed door je lichaam transporteert, het afvalstoffen afvoert en het de zuurstofopname bevordert.
 • Voorkom stress. Zorg dat je tijdig herstelt van stressvolle situaties, wees lief voor jezelf en ontspan en relax zoveel mogelijk.
 • Slaap voldoende! Wanneer je slaapt wordt je immuunsysteem geactiveerd. Je lichaam richt zich op opruimen en herstellen en hoeft zich niet met andere taken bezig te houden. Belangrijk is hierbij dat je niet kort voor het slapengaan nog een maaltijd of snack gaat eten.
 • Voed je lichaam aanvullend met supplementen. Voor een goed werkend immuunsysteem zijn verschillende voedingsstoffen nodig. 

Vitamine C is de meest bekende weerstandsvitamine, toch is deze niet de belangrijkste. Dit is zonder twijfel vitamine D3. Gebrek aan deze vitamine maakt je vatbaar voor ziekte. De zon schijnt in deze tijd van het jaar veel minder en dat maakt dat je deze vitamine extra moet bij slikken. Onze vitamine D3 is hoog gedoseerd (50mcg) en bevat ook vitamine K2. Deze vitamine zorgt in de eerste plaats voor onze bloedstolling. Maar vitamine K activeert ook eiwitten die belangrijk zijn voor gezonde bloedvaten en mogelijk ook voor gezonde longen.

Vitamine D heeft een goede vetzuurbalans nodig om goed opgenomen te kunnen worden. Onze omega 3 is vegan en bevat een hele hoge verhouding omega 3 vetzuren. Dat is nu juist wat je graag wilt binnenkrijgen! Per capsule maar liefst 375 mg EPA/DHA, dit is dus 83% omega 3 in 1 capsule. Daarnaast werkt omega 3 ontstekingsremmend. 

Daarnaast bevat onze Multivitamine de beste basis met alle nutriënten in natuurlijke en biologisch beschikbare vorm, in weloverwogen doseringen uiteraard!

Wil je graag alles in 1 pakket? Ontdek dan nu ons My Daily vitamins pakket: deze geeft je immuunsysteem een boost, zodat je elke dag in topvorm kunt zijn.

Bij ons begrijpen we het belang van een gezond immuunsysteem en bieden we de oplossingen die je nodig hebt om je weerstand te verhogen.