Help! mijn hormonen slaan op hol!

3 november 2023

Ineens in gewicht aankomen terwijl je hetzelfde eet als vroeger, ‘s nachts wakker worden en niet in meer slaap vallen, weinig energie hebben, je af en toe als een heks gedragen, zweet aanvallen, je slecht kunnen concentreren, allerlei klachten die kunnen optreden tijdens je overgang. Tijdens de overgang vinden er grote hormonale verschuivingen plaats in … Continued

Help! mijn hormonen slaan op hol!
Ineens in gewicht aankomen terwijl je hetzelfde eet als vroeger, ‘s nachts wakker worden en niet in meer slaap vallen, weinig energie hebben, je af en toe als een heks gedragen, zweet aanvallen, je slecht kunnen concentreren, allerlei klachten die kunnen optreden tijdens je overgang. Tijdens de overgang vinden er grote hormonale verschuivingen plaats in het lichaam van de vrouw, met name een daling van de oestrogeenproductie. Dit kan dus leiden tot een breed scala aan symptomen.

Wist je dat jaarlijks ruim 1,5 miljoen Nederlandse vrouwen tussen de 40 en 60 jaar te maken hebben met de overgang? Ruim 80% van deze vrouwen ervaart hier ook echt hinder van in de vorm van nachtzweten, opvliegers, slechte concentratie, vermoeid zijn en pijnklachten.

Krijg weer grip op je hormonen

We zijn gemaakt om gezond en gelukkig te leven! Maar wanneer er een hormoon uit balans is kan dit een heel rijtje andere hormonen met zich meeslepen. Het in balans houden van al onze hormonen is dagelijkse kost voor ons lichaam, vergelijk het met ademhalen of onze spijsvertering. We hoeven hier niet over na te denken, totdat het ons lichaam zelf niet meer lukt om in balans te blijven. Dit kan komen door allerlei oorzaken, denk aan vervuiling, hormoonverstoorders, verkeerde voeding, te weinig slaap, teveel stress, etc. Dan ben jij aan de beurt om iets te gaan veranderen, en je lichaam een handje te helpen.

Om jouw klachten te verminderen, hebben we onze pre meno samengesteld met experts. Want wist je dat Moeder Natuur rijk is aan heel veel kruiden en planten om je lichamelijke en geestelijke overgangsklachten te verzachten. Onze Pre meno control bevat daarom de kruidenextracten; rode klaver, salie en ijzerhard. Deze mix van kruiden helpen je om kalm en comfortabel de menopauze te doorlopen, zowel mentaal als fysiek, het helpt bij typische overgangsklachten zoals opvliegers, wisselende stemmingen, nachtzweten en angstaanvallen. Zoals gezegd is het een natuurlijk gegeven dat onze oestrogeen productie daalt met het opklimmen van onze leeftijd. Wist je dat je door ons pre meno supplement je oestrogeengehalte op een natuurlijke manier reguleert ?

Daarnaast hebben bijna alle vrouwen in de overgang een verhoogde behoefte aan magnesium vanwege verschillende factoren die verband houden met deze hormonale veranderingen. Denk oa aan osteoporosepreventie. Tijdens de menopauze neemt het risico op osteoporose toe vanwege het verminderde oestrogeenniveau. Magnesium is samen met vitamine D essentieel voor de opname van calcium in de botten en het behoud van botdichtheid.

Magnesium valt onder de minerale zouten die je lichaam niet zelf kan aanmaken en die je door middel van voeding binnen moet zien te krijgen. Heb je veel stress, wees je er dan van bewust dat je lichaam vier keer meer magnesium uitplast dan normaal. Magnesium is een mineraal dat we terugvinden in elke cel van ons lichaam en daarom van onschatbare waarde voor onze hormonale balans aangezien dit mineraal ook helpt bij de aanmaak van hormonen.

Magnesium kan ook effectief zijn bij hormonale hoofdpijn. Een lager oestrogeenniveau is de voornaamste trigger van hormonale hoofdpijn en komt dan ook vaak voor tijdens de overgang.

Werk slim samen met je hormonen door gezond te eten, voldoende lichaamsbeweging, ontspanning en slaap en vul je tekorten aan door middel van kwalitatief goede supplementen. Het risico dat je te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt is vele malen groter dan dat je er te veel van binnenkrijgt.

Take good care of your body, you only have one!

Stel je vraag