Gezond eten, appeltje eitje?

23 april 2020

Dát gezond eten goed voor ons is, weten we nu onderhand wel. De vraag is, hoe je gezond kunt eten in ons drukke bestaan en welk eten je beter kunt vermijden of juist tot je moet nemen. En waar haal je nu je inspiratie voor die heerlijke, gezonde recepten vandaan? Bewerkte voeding uit de fabriek … Continued

Gezond eten, appeltje eitje?

Dát gezond eten goed voor ons is, weten we nu onderhand wel. De vraag is, hoe je gezond kunt eten in ons drukke bestaan en welk eten je beter kunt vermijden of juist tot je moet nemen. En waar haal je nu je inspiratie voor die heerlijke, gezonde recepten vandaan?

Bewerkte voeding uit de fabriek

Eigenlijk is alle voeding uit de fabriek bewerkt, waarbij allerlei stoffen worden verwijderd of juist toegevoegd. Hierdoor zijn het ‘arme’ producten geworden die niet altijd meer van toegevoegde waarde zijn voor ons lijf. Ze lijken op voedsel, maar zitten juist vol met ongezonde vetten en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Je herkent de producten veelal aan de eigenschap dat het maanden kan liggen in de schappen van de supermarkt zonder dat het bederft.

Take care of your body, it’s the only place you have to live in

Puur, vers en onbewerkt

Wanneer je zelf kookt weet je precies wat je eet. Geen verborgen ingrediënten verstopt achter moeilijke benamingen op het etiket. Kies voor pure ingrediënten, vers en het liefst biologisch. Eerlijk is eerlijk; het kost iets meer tijd om zelf te koken dan te kiezen voor een kant-en-klare maaltijd, maar het levert je lijf zoveel meer goeds op!

Daarnaast ga je je eten veel meer waarderen omdat je het juist met zoveel aandacht hebt bereid. En geloof mij, je zult het vanzelf leuk gaan vinden om gezond en vers te koken. Je zult namelijk merken dat het goed voelt om zo puur te eten en je wordt er vanzelf handiger in.

Wees niet bang voor goede vetten. Deze zijn juist essentieel voor een gezond en krachtig lijf. Ik bedoel hiermee vetten in onbewerkte natuurlijke voeding zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Veel vitaminen worden zelfs alleen in combinatie met vet in ons lichaam opgenomen.

Suikers

Je smaakpapillen zullen langzaam veranderen doordat je ‘suiker-vrij’ eet. Ze zullen juist geleidelijk aan gevoeliger worden voor zoet. Je zult niet alleen merken dat je natuurlijke, zoete voeding als fruit veel lekkerder gaat vinden, maar je zult ook verrast zijn wanneer je na enige weken weer eens frisdrank of industrieel gebak neemt. Waarschijnlijk vind je dat nu veel te zoet en niet meer zo lekker. Gun jezelf de tijd om aan deze nieuwe levensstijl te wennen. Schiet vooral niet in de stress wanneer het een dagje niet lukt. Dan pak je de gezonde draad de volgende dag gewoon weer op.

Lekker, simpel en gezond!

Geniet van je lekkere voedzame maaltijden, kom op een gewicht wat bij jou past en verbeter je gezondheid!

Inspiratiebronnen

Gezond koken vraagt wel om de nodige inspiratie! Want waar haal je recepten vandaan die én gezond én lekker én makkelijk te maken zijn? Geen ellenlange ingewikkelde ingrediëntenlijsten vol met aparte ingrediënten! Tegenwoordig zijn er tal van ‘food bloggers’ die gezonde recepten schrijven. Even zoeken op internet en je vind wel iets wat je super lekker lijkt. Wij zijn o.a. fan van Remko the Healthy Chef en Nora French van Noralicious!

Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, want wij posten regelmatig gezonde recepten die we zelf heerlijk vinden!

A healthy outside starts from the inside!

Stel je vraag