Celerylicious nieuw sap ‘Celery & more’!

31 mei 2020

Yes! Zo leuk! Onze nieuwste sap ‘Celery & more’ is een feit! Het zit boordevol essentiële vitamines en mineralen, goed voor je totale lichaam! Het doel was een smakelijk en super gezond sap te ontwikkelen met veel bleekselderij. Dat was een uitdaging op zich maar het is meer dan gelukt vinden we zelf! 85% bestaat … Continued

Celerylicious nieuw sap ‘Celery & more’!

Yes! Zo leuk! Onze nieuwste sap ‘Celery & more’ is een feit! Het zit boordevol essentiële vitamines en mineralen, goed voor je totale lichaam! Het doel was een smakelijk en super gezond sap te ontwikkelen met veel bleekselderij. Dat was een uitdaging op zich maar het is meer dan gelukt vinden we zelf! 85% bestaat uit groenten, waarvan 50% uit bleekselderij. Ons ‘groenste’ sap tot nu toe! Om dit sap extra speciaal te maken, hebben we er de micro super-groente ‘chlorella’ aan toegevoegd. Hoe gaaf is dat!?

Het hoofdingrediënt is dus bleekselderij. Bleekselderij helpt de zuurgraad van het lichaam in balans te houden, werkt vochtafdrijvend en is nodig voor een goede bloedstolling!

Daarnaast voegen we komkommer toe. Komkommer zit vol met het mineraal Kalium en is met name belangrijk om het vochtgehalte in balans te houden.

Om het sap een soepele smaak te geven, voegen we sinaasappel toe. Dit is een echte vitamine C knaller. Vitamine C draagt bij aan de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer in je lichaam.

Ook groenepaprika is vertegenwoordigd om de vitamine K1 die het rijk is. Deze vitamine is belangrijk voor gezonde botten en de bloedstolling.

Om het sap een heerlijke volle afdronk te geven, voegen wij verse basilicumtoe. Dit zit boordevol vitamine A. Deze vitamine is nodig voor de aanmaak van huidcellen. Het zorgt ook voor een goede werking van het afweersysteem.

Als laatste hebben wij dit sap verrijkt met een micro super-groente genaamd chlorella. Chlorella is een superfood waarover veel bekend is omdat het zo uitvoerig door wetenschappers is onderzocht. Het is een ongelooflijk rijke bron aan voedingsstoffen. Chlorella is een zoetwateralg en bevat vrijwel alle vitamines, heel veel mineralen, aminozuren, enzymen, vetzuren (omega 3, 6 en 9), eiwitten, sporenelementen en anti-oxidanten en een uitzonderlijk hoge dosis chlorofyl. Chlorofyl is het stofje wat zorgt voor de groene kleur en is een krachtige natuurlijke ontgifter.

Omdat chlorella alle essentiële aminozuren bevat is het bijzonder goed geschikt als eiwitbron voor vegetariërs en veganisten (en iedereen die graag wat minder vlees wil eten).

Chlorella is vooral rijk aan vitamine A en bevat 1000% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid per 100 gram.

Daarnaast is chlorella is erg rijk aan zink en ijzer. Het bevat 500% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zink en voor ijzer is dit 700%. Door de vitamine Cin chlorella is het ijzer goed opneembaar.

Dit rijkgevulde sap is dus bij uitstek geschikt als detox sapje en je vindt het daarom ook in onze 9- en 11-daagse ‘green’ bio-detox kuur. Natuurlijk ook los te bestellen in onze mix-box of pure-box.

Stel je vraag