Bulgur salade

1 juni 2021

Wist jij dat onze darmen de basis zijn voor een goede gezondheid? Deze maaltijd bevat volop belangrijke voedingsstoffen voor gezonde darmen, denk aan groenten, verse kruiden, kikkererwten. Daarnaast zit de bulgur barstensvol vezels en bevat het complexe koolhydraten, deze worden langzaam opgenomen, waardoor je een stabiele bloedsuikerspiegel creëert . Ingredienten 400 gram fijne Bulgur (bereid … Continued

Bulgur salade

Wist jij dat onze darmen de basis zijn voor een goede gezondheid? Deze maaltijd bevat volop belangrijke voedingsstoffen voor gezonde darmen, denk aan groenten, verse kruiden, kikkererwten. Daarnaast zit de bulgur barstensvol vezels en bevat het complexe koolhydraten, deze worden langzaam opgenomen, waardoor je een stabiele bloedsuikerspiegel creëert .

Ingredienten

400 gram fijne Bulgur (bereid volgens de verpakking)
7 lente uitjes (in dunne ringetjes gesneden)
2 teentjes knoflook (zeer fijn gesneden)
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 ui (fijn gesnipperd)
1 klein bosje platte peterselie (blaadjes fijngesneden)
de blaadjes van 3 takjes verse munt (fijngesneden)
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 volle theelepel gemalen zwarte peper
1 volle theelepel oregano
1 volle theelepel komijn
1 theelepel gedroogde munt
een flinke snuf zout
sap van een halve citroen
4 eetlepels olijfolie
1 komkommer in blokjes gesneden
1 blik kikkererwten (afgespoeld)

Bulgur salade recept

1. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Roer de tomatenpuree eronder en verhit 2 minuten. Meng de peper, oregano, komijn en gedroogde munt eronder. Roerbak 5 minuten en zet de pan dan van het vuur.

2. Je kunt de bulgursalade nu gaan samenstellen. Meng de gare bulgur met het tomaten mengsel, de lente ui, tomaat, komkommer, munt, peterselie, het citroensap en een flinke snuf zout. Zorg dat alle ingrediënten goed worden vermengd.

3. Je kunt de salade een dag of twee afgedekt bewaren in de koelkast maar het àllerlekkerst is hij natuurlijk op de dag dat je hem maakt. Je kunt de salade lauw eten, maar ook koud. Het is ook erg lekker in combinatie met feta kaas.

Tip: Heb je wat over? Gebruik dit dan als lunch voor de volgende dag. Of gebruik het als avondeten, door halve paprika’s te roosteren in je oven en daarna de bulgur salade als vulling erin te scheppen, lekker met wat gegratineerde kaas erover.

Wist jij dit? Chlorella is een groene alg waar veel voedingstoffen inzitten. Zo bevat het vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen als carotenoïden. Chlorella dankt haar naam aan het feit dat het zeer rijk is aan chlorofyl (bladgroen). Chlorofyl heeft een gunstige invloed op allerlei functies in het lichaam, zo ook de darmwerking. Check hier ons chlorella!

Stel je vraag